Persoonlijke ontwikkeling: Big Five for Life

Ontdek je Big Five for Life ™

“Ergens diep in je ziel is een plek waar je je grootste wensen bewaart. Die wensen, dat zijn je Big Five for Life” (Ma Ma Gombe).

Het is altijd de eerste vraag na een bezoek aan een wildpark in Zuid Afrika: ‘Heb je de Big Five gezien?’ Het gaat om een verzameling van  de vijf grote, Afrikaanse dieren die iedereen die op safari gaat, gezien moet hebben.

Oorspronkelijk waren dit de vijf dieren die je als jager gedood moest hebben. Omdat dit nogal negatief klonk, heeft men dit later omgebogen naar de vijf dieren die je in Afrika gezien moest hebben.

Als je er drie van de vijf had gezien is je reis redelijk geslaagd, vier van de vijf is goed, maar als je ze alle vijf hebt gezien heb je een zeer succesvolle safari gehad!

John P. Strelecky* deed na een life changing event Afrika aan op een wereldreis. Veel mensen vroegen hem dan ook tijdens en na zijn reis of hij ‘de Big Five’ had gezien. John vroeg zich op dat moment af: ‘Wat als mensen op deze manier kijken naar het leven?’ Wat zijn de vijf dingen die je, als je terugkijkt op je leven, gedaan, gezien en ervaren wilt hebben. Dat je kunt zeggen: ik heb het leven geleid zoals ik dat zelf wilde. Mijn leven is een succes, volgens mijn eigen definitie van succes.

Aan de hand van dit beeld ontwikkelde hij het BIg Five for Life concept.

Big Five for Life™ is inmiddels een wereldwijd succesvolle coachmethode voor persoonlijke ontwikkeling, die je op een laagdrempelige manier in je kracht zet! Dit gebeurt dus door het ontdekken van je vijf belangrijkste levensdoelen; je Big Five for Life. Hiermee krijg je weer focus op wat echt belangrijk is in je leven en werk. En wat natuurlijk nog belangrijker is, ook de stappen die je daarbij verder helpen: Doen, Zien en Ervaren.

Big Five for Life heeft programma’s voor scholen, bedrijven, teams en natuurlijk voor jou persoonlijk.

John P. Strelecky
John P Strelecky is dus de grondlegger van de Big Five for Life ™  en de auteur van internationale bestsellers zoals “Life Safari”, “Het waarom ben je hier café”, “The Big Five for Life” en “How to be rich and happy”.

Van zijn boeken zijn miljoenen exemplaren verkocht en vertaald in 35 verschillende talen. Ze worden op alle continenten van de wereld gelezen.
John Strelecky heeft jaren als strategisch adviseur gewerkt voor bedrijven en overheden wereldwijd.
Gesprekken met meer dan 100 leiders verspreid over 12 landen vormden de input voor het boek.  “The Big Five for Life”.
Kort geleden werd hij naast Oprah Winfrey, Wayne Dyer, Deepak Chopra en Stephen R. Covey gelauwerd als een van de honderd meest invloedrijke en toonaangevende personen op het terrein van leiderschap en persoonlijke ontwikkeling.

Bekijk  onderstaande video van John waarin hij uitlegt wat het Big Five for Life concept inhoud.

Voor meer informatie zie ook:

Bestel alvast het E book om kennis te maken.

10 manieren om je leven nu te verbeteren.

John Strelecky geeft je gratis tips om je leven van je dromen te leiden

persoonlijke ontwikkeling; gratis E book