Over Johanniek

Johanniek Knibbeler

Lifecoach Houten

Even voorstellen

Mijn naam is Johanniek Knibbeler,  gecertificeerd Lifecoach in Houten. Ik ben getrouwd en ik heb 2 prachtige dochters. Ik heb verschillende keren, soms noodgedwongen mijn koers verlegd en ik heb vele fusies en reorganisaties meegemaakt. Ik weet als geen ander wat voor impact dat kan hebben, maar ook wat voor kansen het biedt. Hieronder vertel ik je wat meer over mijn reis door het leven tot nu toe.

Geologie

Na de middelbare school ben ik Geologie gaan studeren in Utrecht. Een fantastische studie waar je vaak voor naar het buitenland gaat en waar je ook veel in de natuur studie verricht naar de diverse gesteenten en aardstructuren.

Na mijn studie kon ik gelijk aan de slag als geoloog bij een oliemaatschappij. Best bijzonder want ook in de jaren 80 was het niet makkelijk om als geoloog aan de bak te komen. Twee jaar heb ik als exploratiegeoloog gewerkt maar toen stortte de oliemarkt in. Mijn eerste reorganisatie.
Hierbij verloor ik gelijk mijn baan. Een lastige tijd brak aan omdat het niet lukte om weer iets te vinden in mijn eigen branche.

Tweede carriere: financiële dienstverlening en IT

Via een aantal omzwervingen kwam ik in de financiële dienstverlening in de IT terecht waar ik een nieuwe carrière startte. Inmiddels werk ik daar als projectmanager of programmamanager al weer meer dan 25 jaar en vaak met veel plezier.

Veel mensen hebben mij gevraagd of ik het niet jammer vond dat ik niet verder kon in de geologie.
En ja, deels heb ik dat ook bijzonder jammer gevonden. Je moet iets los laten waar je jaren voor gestudeerd hebt en waar je werk, inkomen en plezier op gebaseerd was.
Maar geloof me, door je horizon te verleggen en uit je comfort zone te stappen krijg je ook weer heel wat nieuwe en mooie ervaringen. Als persoon word je er vaak rijker en wijzer door en voeg je heel wat toe aan je palet.

Derde carierre: Big Five for Life en coaching

Mijn tweede carrière liep voorspoedig maar ondanks alle mooie ervaringen als project en programmamanager had ik het gevoel dat er nog iets miste in mijn leven en voelde ik vaak wat onrust. Via een carrière beurs in Amsterdam kwam ik in aanraking met de Big Five for Life methode.

Daar viel snel het kwartje. Ik ben ook altijd gefascineerd geweest door wat mensen beweegt en motiveert. Ik wilde graag coach worden en mensen helpen bij de zoektocht naar nieuwe wegen en hun passie als ze door grote veranderingen (bijvoorbeeld een reorganisatie) getroffen worden. Dit was het ontbrekende puzzelstukje. Vandaar dat ik een coachingspraktijk heb opgezet. Het Big Five for Life concept is door zijn laagdrempelige opzet by far de mooiste methodiek die ik gezien heb. Ik ben inmiddels gecertificeerd Big Five for Life coach in Houten.

Ik werk zelf zoals gezegd al heel lang in de financiële dienstverlening en heb daar inmiddels 3 fusies en 12 reorganisaties meegemaakt. Ik ben al 25 jaar bezig met het implementeren van nieuwe systemen en neem medewerkers mee in alle veranderingen en onzekerheden die zo’n proces met zich mee brengt.
Met al mijn ervaringen uit het bedrijfsleven en met mijn ervaring van het Big Five for Life concept kan ik mensen als geen ander helpen weer richting te geven bij het ontwikkelen van een alternatief mocht het misgaan bij de huidige werkgever of als je iets anders wilt. Een plan B(eter). En wellicht is je plan B zelfs beter dan je huidige plan.

Mocht je geïnteresseerd zijn of vragen hebben neem dan snel  contact met mij op !

Als je meer wilt weten over Big Five for Life activiteiten, cursussen of nieuwtjes abonneer je dan op mijn nieuwsbrief.